Hoofdsponsor:

Uitslagen

uitslagen/ verslagen

23-2
Fortuna '74 A1 - Celeritas A1 8-1
Eendracht A1 - Fortuna '74 A2 2-4
Fortuna '74 B1- Klick '15 B1 11-5
B1 wint met 11-5 van Klick. Eerste helft sterk begonnen, 2e helft verdiende echter niét de schoonheidsprijs. Maar goed, winst = winst en er zijn mooie doelpunten gemaakt. Vooral in de eerste helft: knappe afstandschoten van Mara (3), diverse doelpunten van Fleur (3: schot, doorloop & omdraai), de "3" van Linn en met een schot van Els kwamen we op mooie voorsprong. In de tweede helft wist Puck snel te scoren, en Lara wist uiteindelijk de korf te vinden en het 11e doelpunt op het scorebord te zetten. We behouden onze comfortabele 1e plek. Volgende week zijn we vrij, 9 maart gaan we de strijd met Klimop aan.
Prinses Irene C1 - Fortuna '74 C1 9-3
Heumen E1- Foruna'74 E1 8-9


17-2 Fortuna 1 - Flamingo's 1. Vandaag was het onze beurt het in eigen huis op te nemen tegen koploper Flamingo's. We wisten wat ons te wachten stond en dat het niet makkelijk ging worden. Toch wisten we ons in de eerste helft goed staande te houden. Het was Flamingo's die de openingstreffer maakte, maar Fortuna sloot al snel aan door een benutte strafworp van Milou. Fortuna kwam op voorsprong door nog een strafworp, die Daniek wist te maken. Flamingo's kwam terug en bracht hen weer op voorsprong. Fay trok de stand weer gelijk door een afstandsschot, waarna Flamingo's ook snel weer het gat van de korf wisten te vinden. Desalniettemin wist Fortuna Flamingo's niet verder uit te laten lopen dan 1 punt verschil en door nog een afstandsschot van Fay en een strafworp van Daniek gingen we met 6 punten aan weerszijden op het scorebord de rust in. Dit gaf ons veel vertrouwen en we moesten deze lijn door zien te trekken. Flamingo's leek echter een stuk sterker uit de kleedkamer te komen en scoorden al snel 5 doelpunten na rust, terwijl Fortuna op 6 doelpunten bleef. Pas hierna kon Fortuna weer tot scoren komen en kreeg er 2 punten op het scorebord bij door een vrije worp van zowel Fay als Daniek. Flamingo's wist er echter ook nog 2 te scoren, wat de eindstand op 8-13 bracht. We hebben ons lang staande weten te houden, maar helaas was dit niet genoeg. De volgende wedstrijd zal pas weer 10 maart zijn, wat betekent dat we 2 weken rust hebben. Doelpunten: Daniek 4x, Fay 3x, Milou 1x

Fortuna '74 / PLaying Grisl 2 - De Horst 3 11-7

16-2 SVO A1 - Fortuna ‘74 A1
Vandaag gingen we naar Groesbeek om de uitwedstrijd tegen SVO te spelen. De vorige keer hadden we gewonnen met 10-3, en ons doel was om weer een ruime winst eruit te halen. We begonnen daarom sterk en hieruit kwamen al twee doelpunten van Jill en Judith. Een 0-2 voorsprong na een paar minuten voelde goed en de kansen vielen snel: Hanne, Sam, Judith en Jill (met 1 hand!!) scoorden achter elkaar en nog voor de 10 minuten op de klok was aangetikt, stond het 0-5. Een lekker begin dus! We kregen een tegendoelpunt van SVO maar herpakten ons zeker goed door 4 afstandsschoten achter elkaar van Hanne en Hannah. Vlak voor rust ging er nog een doorloopbal in, en de stand was 1-11. We waren zeer zeker tevreden hiermee maar wilden toch proberen de 20 te halen. Helaas startten we de tweede helft wat minder fanatiek en lieten we het wat liggen: SVO scoorde twee keer. Nadat er wat kansen waren gemist wilden we toch wel erg graag meer uit deze wedstrijd halen en hebben we ons herpakt: Meike scoorde een korte kans en een strafworp. Daarna wisselde het weer wat af in doelpunten van SVO en Fortuna en de stand was bij de laatste 10 minuten 6-14. Plotseling hoorden wij daar een wijze kreet van Jill “KIM DRAAI OM SCHIET” en onze enige volwassene gooide zeer beheerst een korte kans erin. SVO maakte nog wel een doorloopbal, maar we sloten de wedstrijd af met twee doelpunten van Sacha en in de laatste 5 seconden een ver afstandsschot van Jill. De eindstand was 7-18 en daar zijn we zeker blij mee! De eerste helft hebben we heel sterk gespeeld en de tweede helft startte wat minder maar we wisten het zeker weer op te pakken. Op naar volgende week, tegen Celeritas. Doelpunten: Jill 4x, Hanne 3x, Hannah 2x, Judith 2x, Meike 2x, Sacha 2x, Sam 2x, Kim 1x.

Diosa A1 - Fortuna '74 A2 9-7
Fortuna '74 B1 - DAW B1

Na een weekje rust mochten we vandaag aantreden tegen DAW. Een geduchte tegenstander, de wedstrijden gaan altijd gelijk op. 

We begonnen ontzettend sterk. De aanval liep lekker, mooie kansen werden benut. Lara wist ons op een 2-0 voorsprong te zetten door een doorloper en een schot. 

DAW antwoorde met de 2-1, het waren Linn en Mara die met afstandschoten ons op een 4-1 ruststand wisten te zetten. In eerdere wedstrijden tegen DAW hebben we deze luxe voorsprong nog niet gehad, zaak was dan ook om sterk uit de kleedkamer te komen en deze te behouden. DAW zou DAW niet zijn, als ze het ons niet nog moeilijk zouden maken. Na de rust kwamen zij terug in de wedstrijd door er 4-3 van de maken. We moesten toch wel gaan uitlopen nu. Zo sterk als we begonnen, waren we nu gehaast en ongecontroleerd. We wisten niet meer goed wat te doen, kansen werden niet benut. Linn werd weer terug in het spel gebracht na een wisselbeurt, en zij zorgde voor de 5-3. DAW wist weer de aansluitingstreffer te maken, maar het was Lara die ons op een redelijk comfortabele 6-4 zette in de laatste minuten. Desalniettemin bleef het spannend, er waren nog kansen aan beide kanten, maar de bal wist de korf niet meer te vinden. Waar we in de meeste wedstrijden vooral uitblinken in de doorbraak, zijn deze wedstrijd 5 van de 6 doelpunten gemaakt door afstandschoten. Fijn! Daar wordt ook hard op getraind. We behouden onze koppositie, met maarliefst 3 punten los van de gezamelijke nummer 2. Volgende week spelen we tegen Klick, 16.45 in Overrasselt. Komen jullie ons aanmoedigen?

Fortuna '74 C1 - DAW C1 4-14
Fortuna '74 D1 - Vios D1 14-9
SVO E1 - Fortuna '74 E1 7-15
Eendracht E1 - Fortuna '74 E2 6-5


13- 2
Vandaag had de midweek Odio te gast. Odio scoorde de 0-1 Maar niet veel later werd het 1-1 en vanaf toen bleef de voorsprong voor Fortuna. De eerste helft werd afgesloten met 5-1. De tweede helft was minder energiek maar toch wist Fortuna nog 4 keer te scoren en Odio maar 2 waardoor de eindstand 9-3 werd. Jill 3, Kim 3, Marieke O. 2, Marieke K. 1. Esmee bedankt voor het fluiten!

zondag 10-2-2019
Skunk 1 - Fortuna 1. Aan het eind van de middag stond de wedstrijd tegen het Nijmeegse studententeam op het programma. Na een spannende wedstrijd van vorige keer, beloofde dit misschien ook weer een spannende wedstrijd te worden. In het begin ging het gelijk op, maar Skunk wist als eerste het gat van de korf te vinden. Fay trok de stand weer gelijk door een vrije worp te scoren. Karin zette ons op voorsprong door een afstandsschot in de korf te mikken. Skunk bracht de stand weer gelijk. Hierna wist Skunk het gat van de korf beter te vinden dan Fortuna, wat ons op een 5-2 achterstand bracht. Door een doorloopbal van Milou kwamen we weer iets dichterbij. Toch wist Skunk te blijven scoren. Door nog een afstandsschot van Fay gingen we met een stand van 10-4 de rust in. Na de rust begonnen we goed, Karin scoorde nog een afstandsschot en Daniek benutte een strafworp. Nadat Skunk nog een keer scoorde, verhoogden wij onze scoren met 2 punten door afstandsschoten van zowel Ilse als Emma. We konden de score aan de kant van Skunk lang op 11 punten houden, maar dit was andersom ook het geval. Toch was het Skunk die de score aan hun kant weer kon verhogen. Voor het einde van de wedstrijd scoorde Fay nog een afstandsschot en Daniek benutte nog een vrije worp, maar helaas mocht dit niet meer baten in ons voordeel. Dit bracht ons op een eindstand van 14-10. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen koploper Flamingo's op het programma. Doelpunten: Fay 3x, Karin 2x, Daniek 2x, Ilse 1x, Emma 1x, Milou 1x

 

zaterdag 9-2-2019 Fortuna’74 A2 - ODIO A1
Vandaag stond de wedstrijd tegen ODIO op het programma. Aangezien we vorige wedstrijd tegen dit team hadden verloren, hadden we vandaag goede hoop op winst. De wedstrijd begon en voor we het wisten scoorde Romy een korte kans. In de verdediging werd goed overgenomen en hadden we het spelletje van ODIO goed door, waardoor we het lang dicht konden houden. Helaas wist ODIO toch een keer te scoren door een strafworp te zetten. Na het wisselen van vak en functie, wist ook Liz snel te scoren met een doorloopbal. ODIO antwoordde hierop door ook een doorloopbal te maken. 2-2. Femke en Jet wisten allebei een afstand schot in de korf te gooien waardoor we met 4-2 voor kwamen te staan. ODIO maakte de stand op 4-3 door wederom een doorloopbal te maken. Julia en Romy maakten de 5-3 en 6-3 door uitbal 3 en een bovenhandse doorloopbal. ODIO maakte de 6-4 door een omdraai schot. Lien wist nog voor de rust een mooi afstand schot erin te leggen wat de stand op 7-4 bracht. Na een korte rust liepen we het veld weer op, met nog steeds net zoveel goede hoop als bij het begin van de wedstrijd. De 2e helft hadden we iets meer moeite met scoren. We hadden het spel van ODIO nog steeds goed door. Hierdoor werd ODIO wat geïrriteerd, maar wij bleven ons eigen spel goed spelen. Dit resulteerde in alweer een afstand schot van Lien, en een afstand schot van Lara, 9-4. Helaas wist ODIO nog een laatste strafworp te zetten. Met als eindstand 9-5 waren wij erg tevreden en blij met deze winst. Ilse, super bedankt voor het fluiten! Lara en Fleur bedankt voor het meedoen! Doelpunten: Romy 2, Julia 2, Lien 2, Liz 1, Femke 1, Jet 1.

Fortuna '74 D1 - De Horst D1 6-11
Fortuna '74 A1 - De Korfrakkers A2 7-7

Woensdag 6-2-2019
De Midweek begon voortvarend vandaag tegen Klick in Dreumel. We kwamen op 5-0 voorsprong. Mooie acties, fraaie schoten. De ruststand is 5-1. De 2e helft ging iets moeizamer. Na de 6-3 hadden we het gat in de korf weer gevonden. Er werd gewonnen met 9-4. Ilse Arntz bedankt voor het fluiten.
Doelpunten van Willeke 2, Susan 1, Eveliene 1, Marieke K. 1, Ilse 2, Jill 1, Sophie 1

zondag 3-2-2019
Voor Fortuna/Playing Girls 2 vandaag de revanche tegen Nas! Gedreven om te winnen; en dat werd ook gedaan!! Na onze nederlaag van vorige week hadden we dit nodig om (voor nu) de koppositie te behouden. Heel fijn!! Jill, bedankt voor het meedoen en Ben voor het fluiten. uitslag: 10-5

Fortuna 1 - DOT 1. Vandaag stond de revanche op DOT op het programma. Al de hele week waren we erop gebrand de winst dit keer wel binnen te halen. De wedstrijd begon goed, met al in de eerste minuut een raak afstandschot van Hanneke. Maar ook DOT wist al vrij snel te scoren. We vergrootte de stand snel weer door een korte kans van Karin en een strafworp die Daniek benutte. DOT kwam weer terug op een gelijke stand, maar wij namen de leiding weer door een korte kans van zowel Daniek als Nienke. Deze voorsprong was echter niet van lange duur, want in de periode dat wij het gat van de korf even niet wisten te vinden, zette DOT aan en zette ons op een 5-7 achterstand. Fortuna liet het hier niet bij zitten en zorgde weer voor dezelfde cijfers aan beide kanten van het scorebord. Vlak voor rust wist DOT er nog net eentje in te gooien, waardoor we met een kleine achterstand de rust in gingen. Na een goede peptalk in de rust, werd het vertrouwen in de wedstrijd niet omlaag gebracht. Toch was het DOT die na rust als eerste wist te scoren. Milou verkleinde het gat van 2 punten verschil weer naar 1 punt verschil door een doorloopbal. Weer wist DOT het verschil weer op 2 punten te brengen, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. De laatste 10 minuten gingen in en hierin benutte Daniek een strafworp en Emma zette de stand op 10-10 met een afstandschot. Het was Fay die weer zorgde voor de voorsprong voor Fortuna. Met nog 5 minuten op de klok mochten we dit absoluut niet meer laten liggen. De verdediging stond als een blok en ook de aanval wist elkaar goed te vinden. Toch benutte DOT een van de weinige kansen die ze kregen in deze laatste minuten wat weer zorgde voor een gelijke stand. Met nog een paar minuten op de klok, kwam door een prachtige aanval Emma vrij en legde de bal behendig in de korf met een korte kans. Dit bracht ons na lange tijd weer op voorsprong. De verdediging zorgde ervoor dat deze voorsprong behouden werd en de winst binnen gesleept kon worden. Na het harde werken heeft Fortuna een spannende wedstrijd laten zien waarbij de winst binnengehaald is. Diede, bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd! Doelpunten: Daniek 3x, Hanneke 2x, Emma 2x, Pleun 1x, Nienke 1x, Fay 1x, Karin 1x, Milou 1x

2-2-19
Spes E1- Fortuna '74 E1 2-2
TOG E1 - Fortuna '74 E2 3-5
Heumen A1 - Fortuna '74 A2 15-3
Flamingo's Nijnsel A1 - Fortuna '74 A1 5-6
Fortuna '74 B1 - SVO B1 7-5

27 januari Vios 1 - Fortuna 1
Vandaag reisden we af naar Oeffelt om een wedstrijd tegen Vios te spelen, een geduchte tegenstander voor ons. We moesten even wennen, wat gelijk resulteerde in een 3-0 achterstand. Dit lieten we niet gebeuren en we trokken de stand weer gelijk door doelpunten van Emma, Fay en de jarige jet Hanneke. Wij wisten zelfs de leiding te nemen nadat Milou de 3-4 maakte. Hierna werd er een tijdje niet meer gescoord, maar Vios wist de stand weer gelijk te trekken en de leiding te nemen. Ondanks dat Vios de voorsprong wist te behouden, wisten wij goed bij te blijven. De rust gingen we in met een kleine achterstand van 7-6 door afstandschoten van Karin en Pleun. Na een goede tactiekbespreking in de rust, konden we er weer vol voor gaan. Toch was het Vios die de stand al snel op 9-6 wist te brengen. Karin wist nogmaals het gat van de korf te vinden en verkleinde hiermee de achterstand. De wedstrijd was nog niet gespeeld en we bleven goed bij. Hanneke maakte een doorloopbal, Milou verzilverde een strafworp en Emma scoorde een afstandschot. Vios had echter ook niet stilgezeten en de stand was 14-10. Hierna kon Vios verder uitlopen door nog 4 doelpunten te maken. De score aan onze kant wisten we maar met 2 punten te verhogen door een afstandschot van Milou en een strafworp van Daniek. Dit bracht de stand op 18-12. We hebben er hard voor gewerkt, maar het was Vios die steeds de voorsprong kon behouden en hiermee aan het langste eind trok. Doelpunten: Milou 3x, Emma 2x, Karin 2x, Hanneke 2x, Fay 1x, Daniek 1x, Pleun 1x

woensdag 30 januari
Vanavond mochten de midweek in Malden de strijd aan gaan tegen Vios. Helaas was de zaal niet eerder beschikbaar waardoor we niet in konden schieten voor de wedstrijd. Gelukkig was dit geen probleem en gingen de eerste schoten er allemaal in! Zo stonden we dan ook snel op voorsprong en gingen we de rust in met 2-7. In de 2e helft gingen de schoten er bij Vios wat makkelijker in waardoor ze dichterbij kwamen maar uiteindelijk konden wij de voorsprong houden en eindigde wij met een 8-12 overwinning! Doelpunten gemaakt door: Kim, Suzan 3x, Marieke, Marieke L 2x, Willeke 2x, Sophie, Eveliene 2x

zaterdag 26 jan
Vios E2- Fortuna '73 E2  5-4
Fortuna '74 D1 - Spes D1 5-7
Fortuna '74 C1 - Heumen C1 3-5
Fortuna ; 74 B1 - Vios B1 8-6

zondag 20 januari
Fortuna '74 1 - SCMH 1 14-16
Fortuna '74 / Playing Girls 2 - Quick up 1 12-10

zaterdag 19 januari
Fortuna'74 E2 - Sddl E1 4-7
Fortuna '74 E1 - SDDL E2 9-1
Odio D1 - Fortuna '74 D1 4-3
Odio C1 - Fortuna '74 C1 6-0
De Horst B1 - Fortuna '74 B1
Vandaag gingen we naar Groesbeek om tegen de Horst aan te treden. In januari 2 belangrijke wedstrijden; de Horst en Vios. Deze moeten gewonnen worden om positie van koploper te behouden. Vorige week tegen DAW een oefenwedstrijd gespeeld om te oefenen in de nieuwe vakken. Helaas werkte dit vandaag niet meteen heel goed, de Horst begon sterk en we kregen al snel 2 doelpunten om onze oren. Het was moeilijk om tot scoren te komen, de eerste helft verliep echt moeizaam. Mara wist alsnog 2 keer te scoren uit een doorloop en een afstand schot, maar de Horst sloot de eerste helft af met 3-2. 

Een peptalk in de rust. Het moest feller, bij iedereen moest het stapje extra erbij. Het stapje extra wat we vorige week wél hadden. 

En dat gebeurde dan ook. De knoppen gingen om en het spelen ging veel lekkerder. Kansen werden gecreëerd en de korf werd makkelijker gevonden. Lara scoorde een afstand schot wat de stand weer gelijk trok. Mara legde er een doorloopbal in en verzilverde koelbloedig de enige verkregen vrije worp in de hele wedstrijd. Verdedigend ging het ook een stuk beter; de Horst werd uit hun goede spel van de eerste helft gehaald en bal bezit ging steeds meer naar Fortuna. Fleur scoorde een mooi omdraaischotje en Linn maakte gebruik van de fout van haar invliegende tegenstander door de bal er onderhands mooi in te mikken. Dit bracht de eindstand op 3-7. De Horst heeft niet meer weten te scoren in de 2e helft, en wij hebben ons herpakt en laten zien wat we waard zijn. Dat hebben we niet alleen de Horst laten zien, maar ook aan de tegenstander van volgende week, die gezellig met z’n alle een kijkje zijn komen nemen.... Of was 't een (erg) fanatieke voorbereiding op volgende week? Zouden we volgende week tegen Vios weten te winnen? Wij gaan weer lekker trainen deze week en volgende week weer vol gas vanaf moment 1! 16.30 @ Overrasselt! Let’s goooooo 

Fortuna '74 A1 - De Horst A1 9-9
Fortuna '74 A2 - Altior A 9-10

woensdag 16 januari
De Midweek mocht vanavond voor het eerst dit jaar weer aan de bak in Overasselt tegen Ona. De eerste wedstrijd in de nieuwe shirts gesponserd door Moors Constructie en Machinebouw.
De eerste helft begon Ona erg sterk en stonden dan ook snel met 6-1 achter. Maar gingen toch nog de rust in met 6-3. De 2e helft begonnen we sterk en ging het erg gelijk op. Zo maaktte we net voor tijd nog de gelijkmaker 8-8. Helaas was dit niet de eindstand en maakte ze in de laatste secondes nog de 9-8. Doelpunten van Suzan 2x, Susan, Kim 2x, Marieke L, Eveline, Jill.

zondag 13 januari
Spoordonkse Girls 1 - Fortuna 1
Na een goede nachtrust kwamen we fris en fruitig aan in Oirschot. We waren vastberaden om de punten voor prins Mark mee te nemen naar het Soppersrijk. Ons prinsesje Hanneke opende de score. Maar de Spoordonkse Girls gaven zich niet snel gewonnen en scoorde er 2. Emma trok de score gelijk met een afstandsschot. Het ging gelijk op, maar toch wisten de Spoordonkse Girls het gat van de korf eerder te vinden. Prinsessen houden niet van achterstaan, dus Hanneke legde de bal mooi in de korf. Daniek en Karin trokken deze lijn door en legde er beide 1 in. Inmiddels is de stand 3-5. Vlak voor rust wist Spoordonkse Girls nog te scoren dus gingen we met een kleine voorsprong de rust in. Na rust verdween de voorsprong, maar niet voor lang, want Emma scoorde een doorloopbal. Karin en Pleun vergrootte de voorsprong door te scoren. Hier reageerde de Spoordonkse Girls op met een schot. De score was dus 6-8. Emma knalde er nog twee achteraan en we hadden weer een mooie voorsprong. De tegenstander maakte vervolgens een doelpunt. We lieten ze niet zo dichtbij komen, want Pleun knalde er een afstandschot in. Hier antwoordde de Spoordonkse girls op. 8-11. Sas maakte een wegtrek. Daarna scoorde de Spoordonkse Girls weer, maar de wedstrijd werd door Milou afgesloten met een korte kans. Met de mooie overwinning konden we weer terug naar het Soppersrijk! Emma 4x, Hanneke 2x, Karin 2x, Pleun 2x, Daniek 1x, Sas 1x, Milou 1x.

SDDL 1 - Fortuna/Playing Girls 2

Vandaag op de vroege ochtend, de dag na de pronkzitting, op pad naar Ravenstein. Na 3 korfballoze weekenden mochten we weer, en wel in de nieuwe shirts!!
SDDL begon in de eerste 5 seconden sterk; hup, zo een afstand schot erin. Oei... Wordt het zo'n wedstrijd? Gelukkig wist Karin gauw genoeg een doorloop te scoren. We speelden op goed tempo dus aanvallend was het conditioneel soms zwaar. SDDL verzilverde een strafworp maar Isa reageerde vanuit de "2" met nog een doelpunt. 2-2. Het samenspel ging erg goed: we zagen elkaar, er werd op de goede plekken vrij gelopen en slim doorgespeeld. Dit resulteerde in onze voorsprong; een wegtrekker van Sofie en weer een doorloop van Karin. Na de vakwissel was het weer Isa die een doorloper zette. SDDL wist nog 2 keer te scoren voor de rust; maar Sofie en Isa óók door 2 afstandschoten. Ruststand: 4-7. In de rust bemoedigende woorden van Diede die zich heeft ontpopt tot coach vandaag ivm blessure; we deden het goed, maar we konden beter. Meer druk, meer uitdaging. Dat ging hartstikke goed want in de 2e helft zette onze lijn door: doorloopbal van Ilse, strafworp van Karin, doorloop van Isa, een korte kans van, wederom, Isa. SDDL wist maar een keer te scoren in de 2e helft, hierna gingen wij weer door; Sofie scoorde vanaf een flinke afstand, Isa ook en Aniek sloot af met een doorloper. Eindstand: 6-14.
Een sportieve, conditionele wedstrijd en een prettige scheidsrechter. Ondanks de voorsprong lekker fanatiek blijven spelen. "Oude" acties bewijzen hun functionaliteit en nieuwe dingen worden geprobeerd. Fijn om zo weer te beginnen in het nieuwe jaar! Marieke L, bedankt voor het meedoen!!
Doelpunten van: Isa 6 x (!!!), Karin 3 x, Sofie 3 x, Ilse 1 x, Aniek 1 x.

zondag 16 december
Als laatste wedstrijd van dit jaar stond een thuiswedstrijd tegen Odio op het programma. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, omdat we hadden gezien dat Odio in de buitencompetitie in de hoofdklasse speelt. Gefocust begonnen we aan de wedstrijd, maar Odio liet gelijk zien wat ze konden en scoorde het eerste doelpunt. Gelukkig kon Fortuna dit ook en Jill scoorde de gelijkmaker. Hierna was het weer Odio die wist te scoren, maar Karin wist de 2-2 te maken. Hanneke was degene die Fortuna op voorsprong wist te brengen door een omdraaischot te scoren. Odio volgde en kwam terug naar 3-3. Weer gebeurde hetzelfde, Daniek scoorde een strafworp, maar Odio zette de stand weer gelijk. Hierna nam Odio weer de leiding en scoorde de 4-5. Toch wist Fortuna weer op een gelijke stand te komen door een korte kans van Hanneke. Door een omdraaischot van Daniek kwamen we weer voor te staan. Het was bijna rust, maar Odio was nog niet moe, in tegenstelling tot de meeste dames van ons na dat harde werken. Odio wist er voor de rust nog 3 te scoren, waardoor we toch met een achterstand van 6-8 de rust in gingen. Na weer op adem te zijn gekomen, besloten we door te gaan waar we mee bezig waren. Dit deed Emma goed door een afstandschot te scoren. Odio vergrootte het verschil weer naar 3 doelpunten. Toch was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Door een doorloop van Hanneke en 2 afstandsschoten van Daniek, brachten we de stand weer naar 10-10! Met nog 10 minuten op de klok was alles nog mogelijk. De verdediging vocht hard om Odio niet tot scoren te laten komen, en de aanval vocht net zo om er winst uit te slepen. De spanning was om te snijden terwijl de bal van vak op en neer ging. Helaas was het Odio die in de laatste minuten nog wist te scoren, en konden wij, al dan niet door de commotie het gat van de korf niet meer vinden. Helaas mocht het harde werken niet resulteren in de winst, maar we hebben laten zien dat een goed team als deze zeker niet zomaar over ons heen loopt! Doelpunten: Daniek 5x, Hanneke 3x, Karin 1x, Emma 1x.

 

zaterdag 15 december
Fortuna B1 – Klimop B1
Klimop stond op het programma van vandaag. De intentie om net zo fel te spelen als vorige week. In de eerste aanvallen ging dit eigenlijk wel goed. Er werd druk gegeven door Klimop, wat ons uitnodigde om snelheid te maken en het 1 tegen 1 duel op te zoeken. Dat gebeurt steeds vaker; waar we eerst vooral acties maakten door veel samen te spelen en vanuit de ruimte te komen, trainen en focussen we ons nu meer op individuele kracht. Dit werpt zijn vruchten af: Mara loopt na wat schijnbewegingen haar dame voorbij en zorgt voor de 1-0 met een doorloopbal. Wat altijd schijnt te werken, dat is toch wel de “3”. Voor tegenstanders blijft deze bal moeilijk, binnen Fortuna erg bekend. Mara scoorde hiermee haar 2e doelpunt van de wedstrijd. Na de vak-wissel had het nieuwe aanvals-vak wat meer moeite met de gegeven druk. Dit vak is minder gericht op doorbraak en moest even zoeken hoe hier mee om te gaan. Als het niet lukt; maak dan gebruik van slimme trucjes! Zo scoorde Fleur een mooie wegtrek bal onder de korf, en zette de stand op 3-0. Klimop scoorde hierna ook, en Manon antwoordde hierop door na flink wat in- en uit bewegingen een mooi afstandschot te zetten. Klimop sloot de eerste helft af met een doelpunt, ruststand: 4-2. Wissels waren wederom moeilijk te bepalen in de rust. Iedereen doet het goed, brengt iets in het spel. Een luxe probleem. Op de bank zat dan ook wel iets goeds te wachten. Precies zoals in het verslagje van de eerste wedstrijd van dit seizoen beschreven staat, volgde Linn Mara weer op in manier van scoren. Zij maakt de 5-2 én 6-2 met een doorloopbal en de “3”. Het spel ging niet zo vloeiend als vorige week, maar dat was vandaag niet persé nodig. Voor vandaag was het goed genoeg. Klimop wist nog 1 keer te scoren in de 2e helft. Lara liet zien dat ook zij weet hoe de “3” werkt en Linn scoorde nog een doorloop om de wedstrijd af te sluiten. Eindstand; 8-3. Tot nu toe, het enige team wat alleen nog maar gewonnen heeft in de poule. In januari krijgen we een aantal moeilijke wedstrijden verwachten wij! In de trainingen goed voorbereiden op wat komen gaat. Maar nu eerst, 2018 afsluiten! Tot volgend jaar!

Celeritas A1 -Fortuna'74 A1
Vandaag reisde we af naar Schijndel, voor alweer onze laatste wedstrijd van het jaar. Ook op de bank hadden we gezelschap meegenomen, daar zaten namelijk de drie fanatiekste vaders. Voor we het wisten stonden we met 2-0 achter door twee afstandschoten. Gelukkig maakte Sam al snel de 2-1 doormiddel van een doorloopbal. Helaas wist Celeritas ook een vrije worp te scoren, en een strafworp te benutten waardoor het 4-1 kwam te staan. Kim kwam erachteraan met een kort kansje, maar Celeritas wist ook twee keer te scoren, en zo kwam het 6-2 te staan. Judith maakte net als Celeritas een doorloopbal, dit bracht de stand op 7-3. Sam maakte een strafworp, en Celeritas wist een klein kansje te scoren. Hanne reageerde hierop met een afstandschot, en Celeritas wist nog een strafworp te benutten. Zo gingen we de rust in met 9-5. Die rust hadden we ook even nodig, want al snel maakte we drie doelpunten in de tweede helft. Dit dankzij een mooie doorloopbal van Sam, een kort kansje van Meike en een afstandschot van Jet. Dit bracht de stand op 9-8. Maar net voor de gelijkmaker wist Celeritas nog een afstandschot te scoren, waarop Sas terug reageerde met een kort kansje. Celeritas wist nog een wegtrekker te scoren, waarop Judith reageerde met een doorloopbal. Zo werd het 11-10, Hanne wist de gelijkmaker te maken doormiddel van een afstandschot. Met nog 10 minuten op de klok had iedereen weer frisse hoop en het gevoel dat we het nog konden winnen. Maar helaas wist Celeritas nog een doorloopbal te maken. Na vele kansen van ons die helaas allemaal niet wouden zitten wist Celeritas in de laatste minuut toch nog een afstandschot er in te knallen. En niet snel daarna klonk het eindsignaal, we hebben uiteindelijk verloren met 13-11. Het was een spannende wedstrijd om te kijken hoorde we van onze supporters, en hebben de tweede helft sterk gespeeld. Hopen dat het volgende wedstrijd wel lukt van ze te winnen!  Doelpunten: Sam 3x, Hanne 2x, Judith 2x, Sacha 1x, Meike 1x, Jet 1x, Kim 1x

 

za 08-12-2018 Fortuna '74 A1 - SVO A1 10-3
Fortuna '74 A2 - Diosa A1 3-9
DAW Schaijk B1 - Fortuna '74 B1
Vandaag stond DAW op het programma. Spannend, vorige wedstrijden gingen altijd gelijk op. Net gewonnen met 1 punt verschil of net verloren met 1 punt verschil. Vandaag beloofde niet anders te worden.  Omdat DAW ook oranje is, moesten de uit-shirts mee. Deze vlak voor de wedstrijd vers van de pers opgehaald; wat een mooie shirts! Ze zaten goed, de dames waren er blij mee.  De wedstrijd begon en onze verdediging stond weer als een huis. De bal er gauw genoeg tussen uit om onze aanval haar eerste kans te geven. Ook de verdediging van DAW was niet mis. Het duurde lang voordat wij de eerste konden scoren. Gelukkig deed Mara dat wel, met een afstandsschot. 0-1.  Daarna duurde het lang. Meestal zeggen we; “er waren kansen genoeg”. Maar dat was dit keer niet persé zo. Het was echt hard werken. DAW was een waardige tegenstander waar we niet zomaar langs op konden komen. Door het harde werken mistte wij de focus en maakte de kansen die we hadden, niet af. Lotte wist, na veel aanmoediging dat ze toch echt eens moest gaan schieten, de 0-2 te maken door een mooie omdraai-bal. Er werd ontzettend hard gewerkt, coaches verbaasd over de conditionele kwaliteiten. Voor iedere bal werd gestreden, voor elke kans werd gelopen. Net voor de rust, wist DAW de 1-2 te maken. Tweede helft zou op conditie aankomen. Gingen we dit spel op dit niveau volhouden? Vlak na de rust scoorde Fleur een mooi afstand schot; die hadden we nodig. 1-3. Verbazingwekkend bleef het spel op hoog tempo en verdedigend werd er bijna geen ruimte gelaten. Toch wist DAW een keer er tussendoor te glippen en maakte weer de aansluitende goal, 2-3. Het lukte Lara ook, na veel oefenen, een doorloopbal te scoren. Met nog ruim 5 minuten op de klok maakte zij de 2-4. We hadden meer balbezit, maar het was nog lang niet gespeeld. Door alle onrust en spanning kon DAW prijsschieten, maar ook bij hen was de focus en concentratie weg door het hoge tempo van het spel. Toch wisten ze nog te scoren en maakte de 3-4. De tijd tikte weg, en het was van ieders gezicht af te lezen; het zal toch niet…. Het zal toch niet dat we deze wedstrijd niet winnen. Het verlossende eindsignaal kwam: een eindstand met wederom, 1 punt verschil. We hebben de punten nog nooit zo verdiend als vandaag. Ik denk dat je bij deze wedstrijd had móeten zijn om echt te weten hoe verdiend wel niet! Heerlijke wedstrijd, goede tegenstander en álle 10 de speelsters een belangrijke bijdrage geleverd.  Volgende week gaan we de strijd aan met Klimop, 15.30 in Overasselt 

DAW Schaijk C1 - Fortuna '74 C1 11-2
VIOS (O) D1 - Fortuna '74 D1 5-8
Fortuna '74 E1 - SVO E1 6-6
Fortuna '74 E2 - Eendracht E1 8-2 

 

wo 28-11-2018 Klick '15 MW1 - Fortuna '74 MW1
Wat een wedstrijd! Kansen genoeg, maar het lot besloot anders. De rust in met een 8-3 achterstand. Tweede helft was sterker, maar pas in de laatste 4 minuten kreeg Fortuna haast. Hier scoort Jill de 10-9 in de laatste 2 minuten, helaas door alle commotie niet de 10-10 kunnen maken, maar een mooie wedstrijd!
Fortuna '74 R - Spes R
De Korfrakkers A2 - Fortuna '74 A1
ODIO A1 - Fortuna '74 A2
Fortuna '74 C1 - Prinses Irene C1
Fortuna '74 D1 - De Horst D1
VIOS (O) E1 - Fortuna '74 E1
De Horst E2 - Fortuna '74 E2
Fortuna '74 1 - SkunK 1
Op de late zondagmiddag mochten we de arcus weer in voor een wedstrijd tegen dit voor ons al bekende team. Onze laatste wedstrijd tegen hen resulteerde in een verlies. We begonnen met volle focus aan de wedstrijd. Wij opende de score door Fay die een strafworp benutte. Skunk scoorde de gelijkmaker. In het andere vak werd een vrije worp gegeven, maar door een fout van de tegenstander werd dit een strafworp, die Daniek er in wist te leggen. Weer wist Skunk hier op te reageren door de gelijkmaker te scoren. Door een vrije worp van Hanneke kwamen we weer op voorsprong, maar Skunk wist weer de gelijkmaker te scoren. Hierna wist Skunk er nog 2 te scoren, waardoor we met een achterstand van 3-5 de rust in gingen. Het spel was nog lang niet gespeeld en we besloten er nog vol voor te gaan. Dit lukte na de rust nog niet helemaal en Skunk liep uit naar 3-7. Hierna begonnen we aan onze comeback. Jill scoorde een afstandschot, Daniek een doorloopbal en Fay een strafworp en afstandschot. Dit bracht de stand op 7-7 en hierdoor waren we weer helemaal bij. We wisten zelfs uit te lopen naar 8-7 door weer een afstandschot van Jill. Het was al gauw voor zowel speelsters als publiek duidelijk dat dit nog erg spannend zou gaan worden. Skunk bracht de stand weer op 8-8, maar Hanneke scoorde nog een afstandschot. Weer scoorde Skunk en we bleven aan elkaar gewaagd. We kwamen weer achter te staan met 9-10, maar wisten de stand ook weer op 10-10 te zetten. De laatste minuten van de wedstrijd gingen in en beide ploegen gaven alles. Het was Skunk die weer de voorsprong wist te pakken. De spanning was om te snijden en de laatste minuut ging in. Fay waagde een poging van een behoorlijke afstand, waardoor de bal lang onderweg was en de spanning alleen maar op liep. De bal wist de korf te bereiken en viel er in! Wat een prachtige gelijkmaker, zoals je op het filmpje kunt zien! Eindelijk klonk daar dan het eindsignaal en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Dit gelijkspel voelt echter toch als winnen wanneer je met 4 doelpunten verschil achter hebt gestaan. We hebben laten zien dat we het kunnen en gaan met het volste vertrouwen de volgende wedstrijd in. Doelpunten: Fay 4x, Daniek 3x, Hanneke 2x, Jill 2x

 

wo 21-11-2018 Fortuna '74 MW1 - VIOS (O) MW1  8-6
De Midweek speelde haar eerste wedstrijd in de zaal. Het ging gelijk op tegen Vios, er werd fanatiek gespeeld. We wonnen met 8-6 onder leiding van Esmee van de Voort die een flinke kluif had aan de wedstrijd, maar het prima deed. Doelpunten van Marieke K 2, Ilse 2, Jill 1, Kim 1, Marieke L. En Eveliene 1
De Horst R2 - Fortuna '74 R 

za 24-11-2018 Fortuna '74 A1 - Flamingo's (M)/Nijnsel A1 11-5
Fortuna '74 A2 - Heumen A1 1-7
SVO B1 - Fortuna '74 B1 5-8
Eindelijk! We mochten weer. Na 6 weken rust weer een wedstrijd. De dames (en ook coaches…) waren een beetje gespannen ervan. De laatste buitenwedstrijd speelden we tegen SVO, en het binnen seizoen mochten we weer tegen ze beginnen. We wisten van de vorige wedstrijd dat we gewonnen hadden, maar niet van het leien dakje. Ook nu verliep het in het begin moeizaam. Veel ballen werden tussen gesprongen door SVO en kansen werden door ons niet afgemaakt. Puck verzilverde een strafworp en opende zo de score. Hierop antwoorde SVO snel met de 1-1. Linn nam de bal uit en scoorde direct met de “3”. Maar wederom volgde SVO ons voorbeeld en gingen we met een 2-2 de rust in. Mara kwam er in als wissel en zorgde gelijk voor de drive die we even nodig hadden; ook zij scoorde uit de “3” en scoorde snel daarna ook nog een afstandschot. 2-4. Hierna liepen we verder uit door Linn die Mara nadeed: eerst scoren uit de “3” en vervolgens een afstandschot. 2-6. SVO kwam nog dichtbij door weer 2 keer te scoren, maar Linn maakte nog een doorloopbal en Senna wist ook heel handig vrij te lopen en zette een ‘bovenhandse doorloopbal’. SVO sloot de score af, maar dat was voor hun niet genoeg. Eindstand; 5-8. Weer vol energie voor het binnenseizoen, en ook weer wat trainingsstof opgedaan! Maar voor nu, een hele mooie plek in de poule 

Fortuna '74 E1 - Spes (M) E1 9-3
Fortuna '74 E2 - TOG E1 7-8


Nas 2 - Fortuna '74/Playing Girls 2 11-6
DOT 1 - Fortuna 1
Na ons weken verveeld te hebben op de zondagen, stond nu eindelijk weer een wedstrijd op het programma. We begonnen de wedstrijd goed. Milou opende de wedstrijd met een korte kans. DOT maakte al snel weer de gelijkmaker. Hierna liet het volgende doelpunt even op zich wachten, maar het was DOT die weer als eerste wist te scoren. Daniek maakte de gelijkmaker met een omdraaischot. DOT kwam weer op voorsprong, maar Fay zorgde voor de 3-3 door een vrije worp te verzilveren. Hierna liep DOT uit naar 6-3. Hanneke maakte voor de rust nog een afstandschot wat de ruststand op 6-4 bracht. Na de rust zouden we er alles aan doen deze achterstand in te halen, maar het was DOT die weer als eerste het gat van de korf wist te vinden en er 2 scoorden. Fay scoorde een wegtrek en Hanneke knalde er nog een afstandschot in. Hierdoor leken we weer iets dichterbij de gelijkmaker te komen. Het gat van de korf was ondanks de vele kansen toch lastig te vinden voor Fortuna. DOT had hier echter wat minder moeite mee en wist er nog 4 te scoren. Dit bracht de eindstand op 12-6. Een slecht begin van de binnencompetitie, maar des te gemotiveerder we zijn de volgende wedstrijden wel te winnen. Doelpunten: Hanneke 2x, Fay 2x, Daniek 1x, Milou 1x